Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

I takt med en samtidsutveckling som exponerar oss för allt fler sinnesintryck, är det lätt att känna sig överväldigad och stressad. Ibland kan det då kännas skönt att få fly in i en digital tjänst för att slippa alla måsten för en stund.

Många unga och vuxna upplever dessvärre att de fastnar i de digitala tjänsterna längre än de själva vill, och att det sker på bekostnad av andra viktiga saker. Vad är då dessa viktiga saker och hur uppnår vi balans i våra digitala medier? Vad är det för biologiska och psykologiska drivkrafter i hjärnan som triggas av sociala medier och digitala spel och vilka är riskerna?

I detta kunskapsseminarium presenteras forskningen kring digitala medier kopplat till ungas psykiska hälsa samt praktiska verktyg för att vägleda unga till att få balans i sin “mentala tallriksmodell”.

Föreläsare är Sissela Nutley. Sissela har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet och hur hjärnan påverkas av till exempel datoriserad träning eller vad vi ägnar oss åt på fritiden.

Läs mer om Sissela (länk).

För anmälan besök Conectos bokningssida (länk)

Denna föreläsning är ett kostnadsfritt erbjudande från projekten Lumena och Conecto. Projekten finansieras av ESF och drivs av sju Samordningsförbund i Stockholms län. Tillsammans skapar vi en jämställd, jämlik och tillgänglig arbetsmarknad.

Tid och plats

16-01-2024
09:00-10:00
Digitalt via Zoom

Se på karta

Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

Vi behöver behandla dina personuppgifter för att handlägga din anmälan till föreläsningen. För mer information om hur dina personuppgifter behandlas klicka på länken..

Skip to content