Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Insatskatalogen blir Välfärdsguiden

Samordningsförbundet Södertälje kommer att ansluta sig till den nya digitala plattformen Välfärdsguiden 3 maj. 

Kort om Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är nästa generations sökverktyg och föregås av Insatskatalogen, där kommunen tidigare har haft sina insatser presenterade. Guiden kommer att innehålla de funktioner som Insatskatalogen erbjuder och mer därtill.

Välfärdsguidens syfte är att hjälpa invånaren att hitta rätt i välfärdssystemet och vara ett stöd på vägen mot självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet. Guiden vill öka förståelsen för vilken hjälp och vilket stöd man kan ha rätt till, men även underlätta kontakten med olika myndigheter. Plattformen finansieras av Samordningsförbundet och det kostar inget att använda, varken för er ute i verksamheterna eller era kommuninvånare i behov av stöd.

Samordningsförbundet satsar på Välfärdsguiden för att vi ser fördelarna med att samla alla välfärdsinsatser på en och samma plattform. Många kommuner i Stockholms län kommuner att vara delaktiga i Välfärdsguiden. Även Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Regionen är involverade utifrån sin samverkan med Stockholmsregionens olika samordningsförbund.

Här kan du redan nu gå in och titta på uppbyggnadsfasen av Välfärdsguiden. 

Här hittar du en broschyr om Välfärdsguiden, där kan du läsa mer om plattformen.

Samordningsförbundet Centrala Östergötland är projektägare av Välfärdsguiden och kommer att hålla nationella webbinarium om Välfärdsguiden under våren och hösten.

Datumen för nationella webbinarium är:

26 april

25 maj

13 sep

19 okt

Mer information kring webbinarium och anmälan kommer finnas tillgängligt inom kort.  Det mest aktuella hittar ni på Samordningsförbundet Centrala Östergötlands hemsida:

Välfärdsguiden – digital guide i välfärdssystemet – Samordningsförbundet Centrala Östergötland.

Under våren kommer Samordningsförbundet Södertälje löpande informera om aktiviteter som rör Välfärdsguiden. Har ni några funderingar, kontakta:

Redaktör Välfärdsguiden

Ida Olofsson

Tel: 0703- 88 82 84

E-post: ida.olofsson@linkoping.se

eller

Samordningsförbundet Södertälje

Johanna Nielsen

johanna.nielsen@huddinge.se

Skip to content