Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Intervju med deltagare i utvecklingsprogrammet för tjänstedesign

Hallå där Jimmy Hellsten, arbetshandledare på daglig verksamhet…

Du har deltagit tillsammans med ett team från daglig verksamhet i tjänstedesignutbildningen anordnad av Samordningsförbundet, hur tycker du att det varit?

Jätteroligt! Vi har fått lära oss om tjänstedesign samtidigt som vi har fått arbeta med en verklig utmaning i vår verksamhet.

Vilken utmaning valde ni att arbeta med under utbildningen?

Utmaningen var att närmare undersöka varför så få deltagare kommer ut i arbete från daglig verksamhet och om det finns något som vi kan göra för att fler ska få chansen att komma till arbete från daglig verksamhet. Bland annat intervjuade vi andra arbetshandledare inom enheten för att höra vad de tycker och tänker.

Vilken skillnad har utbildningen gjort i arbetsvardagen för dig?

Den största skillnaden är att jag har mer kunskap om hur man kan, vill och behöver jobba för att få fler att gå till arbete från daglig verksamhet. Och att vi kan ta fram ett arbetssätt som fungerar. T ex. kommer vi att kunna ta fram en bättre genomförandeplan som blir ett meningsfullt arbetsverktyg som det är tänkt att vara oavsett i vilken del man arbetar inom.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på utbildningen och att använda tjänstedesign i arbetet?

För oss så har det varit till stor nytta att arbeta med tjänstedesign i den här utmaningen. Bland annat genom att vi involverade andra arbetshandledare i arbetet. Det kommer att underlätta själva implementeringen av arbetssättet i vår verksamhet. Jag tycker att utbildningen hade ett bra upplägg och behållningen var stor. Sen är det viktigt att avsätta tid till att arbeta med utmaningen.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content