Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Intervju med förbundets nya utvecklingsledare Ingrid Sörman

Hej Ingrid! Vem är du, berätta lite kort om dig själv?

Jag är 37 år, har två barn, sambo och bor i Huddinge. Jag har under min barndom bott både i Sverige, Frankrike och Södertälje samt gått i skola och universitet utomlands.

Jag är utbildad Kulturgeograf vid Umeå Universitet. På fritiden tycker jag mycket om att umgås med mina barn, åka på utflykt, gå på museum eller pyssla.

Själv älskar jag att laga mat. På fritiden är jag med i en internationell matlagningskurs med grannar i området där vi lagar mat från världens alla hörn.

Varför just Södertälje kommun och Samordningsförbundet Södertälje?

Södertälje är en dynamisk stad med vilja och potential och jag ser fram emot att komma staden nära i mitt arbete. Samordningsförbundet Södertälje tycker jag bedriver bra och viktiga finansierade insatser med modellen att insatserna ägs av medlemmarna. Ett förbund bestående av medlemmar med stor erfarenhet och kunskap. Eftersom jag tidigare haft kontakter inom Samordningsförbund blev jag väldigt glad när tjänsten för Södertälje kom ut, tänkte att det skulle vara ett spännande kliv.

Vad ser du mest fram emot med uppdraget som utvecklingsledare? 

Jag ser först och främst fram emot att till en början få bygga kontakter och lära känna alla som varje dag jobbar i våra finansierade insatser. En utvecklingsledares uppdrag är väldigt varierande så för mig att få ta fram min kreativa ådra, erfarenhet och engagemang för att bidra till att verkställa initiativen ger mig så mycket energi.

Vilka utmaningar ser du?

Det finns alltid utmaningar men det är ingenting jag ser som hinder mer hur man finner möjligheter i själva utmaningen. Alla har sina egna utmaningar och där är det viktigt att kunna vara lyhörd och nytänkande i hur man möter upp och löser dem.

Vad hoppas du mest av allt på med nya uppdraget?

Jag känner mig så glad att jag får axla en sådan spännande roll! Det jag har först i sikte är att helt sätta mig in i arbetets alla delar då jag är fortsatt ganska ny. Jag ser sedan fram emot att bidra och vara med och realisera målen inom Samordningsförbundet och att driva utvecklingen framåt.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content