Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Intervju med Maria från Välfärdsguidens redaktion

Maria Hovberg är skribent och redaktör för Välfärdsguiden som ägs och utvecklas av Samordningsförbundet Centrala Östergötland där även redaktionen för Välfärdsguiden finns.

Beskriv din roll, vad gör du på Välfärdsguiden och hur hjälper du Samordningsförbundet?

Som skribent för Välfärdsguiden i Södertälje letar jag reda på insatser hos myndigheter och civilsamhälle, och skriver om dem som vägval i Välfärdsguiden. Jag ansvarar också för att uppdatera texterna, helst ett par gånger om året. Dessutom är jag redaktör, och lägger in texterna i vårt webbverktyg.

Jag jobbar från Välfärdsguidens huvudredaktion i Linköping. Samordningsförbundet i Södertälje har gått med i Välfärdsguiden bland annat eftersom det är ett bra sätt att få överblick över alla insatser som finns. Och ju fler texter jag skriver desto bättre blir överblicken.

Vad är syftet med Välfärdsguiden?
Välfärdsguiden vill hjälpa människor att själva ta nästa steg mot jobb och studier, bättre hälsa och social samvaro. Det är en guide som gör det lättare att hitta rätt i livet, mot att ta makten över sitt eget liv.

Vem kan använda Välfärdsguiden?
Vem som helst! Tänk att du inte vet riktigt vad du vill, eller vad du behöver eller letar efter. Då kan du använda Hittaguiden i Välfärdsguiden, och svara på några frågor om dig själv. Sedan får du förslag på saker du kan göra. Om du är anställd på en myndighet och kanske vet precis vad du letar efter, så finns det filter och sökfunktioner som guidar dig rätt.

Kan man kontakta er med nya insatser? 

Ja, det går jättebra. De som står bakom insatserna, som vi kallar vägval, betalar ingenting. Vi på Välfärdsguiden skriver texterna, och hjälper till att hålla dem uppdaterade. Det är bara att höra av sig så kan vi prata om saken!

Hur kan jag få information om VG? 

Den som vill veta mer kan gå in på Välfärdsguiden och ta sig till sidan Om Välfärdsguiden. Där finns övergripande information. Och för den som vill börja använda Välfärdsguiden har vi kostnadsfria, nationella webbinarier. Det är bara att gå in och anmäla sig. Och så kan man alltid ta kontakt med mig och fråga!

Mer information och anmälan till Välfärdsguidens kostnadsfria webbinarier – Kom igång med Välfärdsguiden!

Kontaktperson Välfärdsguiden:

Maria Hovberg. skribent för Södertälje

E-post: maria.hovberg@linkoping.se

Tel: 076-246 39 74

E-post redaktionen: redaktionen@valfardsguiden.se

Kontaktperson Samordningsförbundet Södertälje:

Ingrid Sörman, utvecklingsledare Samordningsförbundet Södertälje

E-post: ingrid.sorman@sfris.se

Tel: 070-363 85 31

 

 

 

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content