Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Låt oss presentera nya styrelsen!

I januari välkomnade förbundet en ny styrelse för mandatperioden 2023-2026. Den nya styrelsen består av:

Ordinarie ledamöter

Ersättare


 

Sandra Albeer valdes till ny styrelseordförande för perioden, vi har därför ställt några korta frågor om uppdraget till henne.

Vem är du, berätta kort om dig själv?  

Jag heter Sandra Albeer och är ny ordförande för Samordningsförbundet Södertälje sedan januari 2023. Uppvuxen i Sandviken utanför Gävle – och flyttade till Södertälje 2015. Om dagarna jobbar jag som pressekreterare på Kommunal. Jag är även fritidspolitiker och har uppdrag i både kommun- och regionfullmäktige för Socialdemokraterna – där ingår även detta fina uppdrag!

Vad ser du mest fram emot med det nya uppdraget som ordförande för Samordningsförbundet Södertälje?

Samordningsförbundet arbetar med många viktiga frågor – bland annat med insatser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det jag ser mest fram emot är att tillsammans med styrelsen få utveckla det arbetet ännu mer så att fler får möjligheten att bli självförsörjande.

Vad tror du själv att du kommer bidra mest med?

Idag är det många unga som riskerar att hamna utanför samhället. Antalet hemmasittare ökar och vi vet att dessa ungdomar kommer få det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Jag som ung kommer kunna bidra med det unga perspektivet – det tror jag är viktigt!

Vilka är dina hjärtefrågor?

Min absoluta hjärtefråga är en jämlik välfärd och integration. Jag har tyvärr fått se och uppleva nedskärningar i välfärden. När jag behövde välfärden som mest fanns den inte där för mig fullt ut. Därför är det min högsta prio att samhället alltid finns där för våra medborgare. Den svenska välfärden håller hög standard och är en grundpelare i vårt samhälle. Och när man behöver den som mest så måste samhället fånga upp de individer och hjälpa – inte straffa.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content