Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Några av höstens aktiviteter | Demokratiåtagande

Samordningsförbundet har tillsammans med andra förbund i länet skrivit under ”Deklaration för en stark demokrati”. Som ett led i vårt arbete med att stärka och utveckla demokratin har vi under hösten planerat för ett antal aktiviteter med fokus på rasism och våld i nära relation.

Utbildning: Rasism i Arbetslivet 18 nov kl.09.00-11:00

Det finns en stor okunskap om rasism och om hur normer kring hudfärg begränsar människor i arbetslivet. Länsstyrelsen bjuder in till ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet för dig som arbetar inom kommun och region. Webbinariet är kostnadsfritt och digitalt. Läs mer och anmäl dig via länken: Rasism i arbetslivet | Länsstyrelsen Stockholm (lansstyrelsen.se).

Inför webbinariet ska du ha genomfört en digital grundutbildning: Rasism i arbetslivet – grundutbildning, längd 60 minuter.

En vecka fri från våld | 22 nov – 26 nov

Våld i nära relation, mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt folkhälsoproblem. Samordningsförbunden arbetar för ökad upptäckt av våld i nära relationer för att öka möjligheten till förbättrad hälsa och arbetsförmåga.

Genom ökad kunskap och trygghet hos alla som möter utsatta i sitt arbete kan vi tillsammans agera kraftfullt. Precis som förra året arrangerar förbundet en vecka fri från våld tillsammans med Södertälje kommun. Under en vecka kommer vi att ha en serie lunchwebbinarier på temat våld i nära relationer. Bland andra får vi lyssna på Södertäljejourerna, Relationsvåldcentrum inom Södertälje kommun och en berättelse från en våldsutsatt.

I länet arrangeras fler aktiviteter under ”En månad fri från våld. Resten av årets elva månader pågår det som vanligt.”

Håll utkik på vår hemsida där vi kommer att publicera mer information om kommande webbinarier! >>> www.sfris.se/seminarier

Tillsammans gör vi skillnad

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content