Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Välkommen ombord Sofia Ahlström!

Sofia Ahlström är tjänstedesigner och började sin anställning i mitten av juni. Uppdraget är ett samarbete mellan Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem och Samordningsförbundet i Södertälje.

Sofia Ahlström/Privat foto

Vad gör en tjänstedesigner?

– Jag skulle säga att en tjänstedesigner jobbar med att förstå och få insikter om användarens behov kring en tjänst, hur tjänsten kan förbättras och komma närmre ett verklighetstroget ändamål.

Vad ser du fram emot i uppdraget på Samordningsförbundet?

– Jag ser fram emot att jobba med en målgrupp som är i behov av samordningsförbundets stöd. Jag hoppas att de kan vara öppna att dela med sig av sina erfarenheter, så att det är möjligt att utveckla Samordningsförbundets insatser med grund i deltagarnas riktiga behov.

– Rättvisa villkor är en stark värdering hos mig. Myndigheternas insatser måste kunna nå ut till alla som behöver det, och genom samordningsförbund kan vi nå de grupper som faller mellan stolarna. Det är alltså ett medel att uppnå ett rättvist demokratiskt samhälle.

Sofia har senast arbetat med konsultuppdrag bland annat kring digitalt utanförskap inom hemtjänsten och hon har också en bakgrund som scripta inom film.

Välkommen ombord!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content