Samordningsförbundet i Södertälje logotyp

Avancerad sökning

Intervju med Susanne Johansson

Susanne Johansson tillträdde som delprojektledare för ESF-projektet Lumena i Södertälje i mars. Delprojektet i Södertälje är en vidareutveckling av den befintliga förbundsfinansierade insatsen Alis. Målet är att utöka verksamheten för att kunna ta emot en bredare målgrupp.

Hej Susanne! Vem är du, berätta lite kort om dig själv?

Susanne Johansson, 56 år, Södertäljebo, senast chef Enheten för Arbetsrehabilitering (EFA i Södertälje Kommun). Har varit med och utvecklat en IPS-verksamhet som har som fokus att stödja deltagare mot arbete eller studier. Gillar att samverka, har under de senaste åren arbetat för att skapa samverkansformer med andra myndigheter och organisationer och företag.

Vad ser du mest fram emot med uppdraget som delprojektledare för Lumena i Södertälje?

Det roligaste med uppdraget är att vara med och utveckla tjänster som är efterfrågade nu även för en bredare målgrupp. Här ligger det dubbla stödet med både Arbetskonsulent som stödjer mot arbete och studier och Mentorn som jobbar med stöd inom andra livsområden, de jobbar väldigt personcentrerat. Stödet är väldigt hands-on och utgår från våra deltagares önskemål och vilja till förändring.

Projektet drog igång 1 april, berätta lite vad som händer nu?

Alis finns redan igång och tar emot unga Södertäljebor mellan 18-25 år, vi välkomnar alla. Rekrytering av medarbetare till Lumena för gruppen 25 och uppåt. Göra de nya möjligheterna kända i Södertälje för att ta emot nya deltagare direkt efter sommaren. Utforska möjligheter att jobba tillsammans med andra intressenter för att utveckla samarbete med företagare.

Vilka utmaningar ser du?

Hoppas på en fortsatt god tillgång på arbeten och fortsatt goda kontakter med näringslivet!

Vad hoppas du mest av allt på?

Målet är att våra deltagare får stöd att hitta sin egen väg till ett hållbart arbete.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Skip to content